Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van vragen die vaak aan ons gesteld worden. Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen via de contactpagina.
 

Wat is magneettherapie eigenlijk?
De heilzame kracht van magneten is al eeuwen bekend, maar door de moderne geneeskunst pas in de jaren vijftig opnieuw ontdekt. Deze kracht wordt toegepast in de flexibele Magnetic Plus magneten, die u eenvoudig zelf op de pijnlijke plek plaatst om zo pijn te verlichten. Magneettherapie werkt pijnstillend, bevordert herstel bij letsel en draagt bij tot de algehele gezondheid en vitaliteit. 


Hoe lang bestaat magneettherapie?
Duizenden jaren geleden werd de natuurlijke heilzame kracht van de magneet al gebruikt in Egypte, India, Griekenland, China en Japan tegen allerlei kwalen. Nu heeft de moderne westerse wetenschap de heilzame werking van de magneet opnieuw ontdekt.


Waarom magneettherapie?
De aarde is een grote magneet. Desondanks lijdt de moderne mens aan een magneetveldtekort, het zogeheten Magnetic Field Deficiency Syndrom. Dit wordt veroorzaakt door onder meer betonbouw, asfalt, isolatiematerialen, hoogspanningskabels, röntgenstralen en elektrische apparatuur. Het magneetveldtekort kan vele klachten veroorzaken, zoals migraine, pijn in schouders, nek en rug, slapeloosheid, stress, etc. Door Magnetic Plus magneten te dragen wordt het verstoorde energie-evenwicht hersteld en het magneetveldtekort opgeheven. Dat stelt het lichaam in staat op een natuurlijke manier aan zijn eigen genezing werken.


Hoe werkt magneettherapie? Wat doen de magnetische velden van de Magnetic Plus magneten?
Ons bloed bevat ijzerdeeltjes en een magneet trekt ijzer aan. De Magnetic Plus magneten zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie en doorbloeding van weefsels, organen en cellen. Verder wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd, de zuurstofopname uit het bloed verbeterd en de elasticiteit in de vaatwand hersteld.

De Magnetic Plus magneten zorgen voor:
•    verbeterde bloedcirculatie
•    snellere afvoer van afvalstoffen
•    verbetering van het afweersysteem
•    verbeterde stofwisseling
•    snellere genezing van botbreuken
 

Wat is Gauss?
De sterkte van een magneet wordt uitgedrukt in Gauss. De Magnetic Plus magneten zijn van hoge kwaliteit en hebben een Gausswaarde van 1800 tot 2300.

Kan ik de Magnetic Plus magneten gebruiken bij mijn computer of andere elektrische apparatuur?
Ja, u kunt met de computer werken als u een magneet draagt. Plaats de magneet echter nooit direct op computers, horloges, creditcards, audio- of videobanden.

Kan ik baden of zwemmen als ik een magneetpleister draag?
Water beïnvloedt de werking niet, maar doe de magneet toch liever af tijdens zwemmen of baden.

Kan ik sporten met de Magnetic Plus magneten?
Ja, indien het niet oncomfortabel is.

Verliezen Magnetic Plus magneten ooit hun kracht?
Nee, de magneten behouden hun kracht en zijn opnieuw te gebruiken. Alleen bij verhitting kan de magneetkracht afnemen.

Waar zijn de Magnetic Plus magneten van gemaakt?
Ze zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit ferrietpoeders in een polymere matrix en de Magnetic Plus magneten voldoen aan de strenge Europese EN 71.3 norm.

Kan ik de magneet dragen als ik zwanger ben?
Wij adviseren geen magneten te dragen tijdens zwangerschap. De gevolgen hiervan zijn onvoldoende bekend waardoor voorzichtigheid raadzaam is. Veiligheid gaat voor alles.

Mijn partner draagt een pacemaker. Als ik een magneet gebruik heeft dat invloed?
U kunt een magneet dragen, maar zorg dat die niet in direct contact komt met de plaats waar de pacemaker is geplaatst. Draag nooit een magneet als u zelf een pacemaker heeft!

Zijn de Magnetic Plus magneten veilig voor kinderen?
Ja, maar houdt de magneten buiten bereik van kinderen beneden de 5 jaar.

Is het veilig om te reizen met Magnetic Plus magneten?
De magneten beïnvloeden geen alarm, detectoren of navigatiesystemen.

Ik gebruik een nicotine/oestrogeen pleister, mag ik een magneet dragen?
Ja, de Magnetic Plus magneten zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie, maar plaats de magneet niet dicht bij een nicotine- of oestrogeenpleister.

Ik draag medische implantaten? Mag ik een magneet dragen?
Nee, in de meeste gevallen niet. Alleen als u titanium implantaten draagt is dit mogelijk, de magneet heeft daar geen invloed op.

Kan ik mijn magneet uitlenen?
Uit hygiënisch oogpunt raden wij dit af; houdt de magneet alleen voor u persoonlijk. Draag zeker nooit een magneet van een ernstig ziek persoon.

 

Onder welke omstandigheden mag ik géén Magnetic Plus magneten gebruiken?
•    Niet dragen op open wonden of verse littekens.
•    Niet gebruiken bij een pacemaker.
•    Niet gebruiken bij medische metalen implantaten.
•    Niet gebruiken tijdens zwangerschap.
•    Houd magneten weg bij creditcards, computers en horloges.
•    Buiten bereik van kinderen jonger dan 5 jaar houden.

 

Hoe gebruik ik de verschillende soorten Magnetic Plus magneten?
De Magnetic Plus magneten kunnen voor talrijke toepassingen op verschillende delen van het lichaam worden geplaatst:
•    De Magnetic Plus Ronde magneet voor o.a. hand, pols, hoofd, nek, enkel, voet, elleboog en knie.
•    De Magnetic Plus Ovale magneet voor o.a. nek, schouder, dijbeen, kuit, borst, hamstrings, buik, voet.
•    De Magnetic Plus minimagneten (10 stuks) voor o.a. handen, voeten, tenen, gewrichtjes en andere kleine plekjes.
•    De Magnetic Plus Flexi rugmagneet voor ontspanning van de rug.
•    De Magnetic Plus gezondheidszool voor magneettherapie van de hele voet.
 

Hoe bevestig ik de Magnetic Plus magneten?
• Magnetic Plus Ronde-, of Magnetic Plus Ovale magneet 
Plaats de flexibele Magnetic Plus ronde of ovale magneet met de donkere, gemagnetiseerde kant op een schone droge huid. Bevestig 1 of 2 van de bijgeleverde hechtstrips over de zilveren kant en plak dit goed vast. Uit hygiënisch oogpunt is het nodig de hechtstrips geregeld te vervangen. U kunt hiervoor een rolletje hechtpleister kopen bij drogist of apotheker en zelf op maat knippen. Als alternatief kunt u een pols- of enkelbandje gebruiken, of een elastisch windsel om de magneet op zijn plaats te houden.

• Magnetic Plus Minimagneten
De Magnetic Plus Minimagneten kunt u eenvoudig van de strip breken en op de gewenste plaats leggen met de donker gemagnetiseerde kant op de huid. U plakt het magneetje vast met de bijgeleverde hechtstrip, met het wondkussentje over de zilveren kant heen. Vervang de hechtstrip regelmatig.

• Magnetic Plus Flexi Rugmagneet
De flexibele Magnetic Plus Rugmagneet (voor een ontspannen rug) plaatst u verticaal met de donkere gemagnetiseerde kant op de onderrug, op een schone droge huid tussen onderbroek en hemd. De magneet wordt op zijn plaats gehouden door de klittenbandstrips op de zilveren toplaag die tegen de kleding komen. Eventueel kunt u de magneet ook bevestigen met hechtpleister.

•  Magnetic Plus-inlegzolen
De Magnetic Plus-inlegzolen worden in de schoen geplaatst met het Magnetic Plus-merk zichtbaar of de polsterlaag naar boven, de gemagnetiseerde zijde komt tegen de voet. Dit werkt tegen onder meer vermoeide en/of pijnlijke benen en voeten, slechte bloedcirculatie en chronische vermoeidheid. De Magnetic Plus-magneet is ook ideaal om vermoeidheid te bestrijden tijdens een lange autorit.
De Magnetic Plus-inlegzolen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie en stimuleren de spijsvertering. Ze hebben daardoor ook een gunstig effect op overgewicht en kunnen als afslankzolen gebruikt worden, mits in combinatie met een gezond dieet. De Magnetic Plus- inlegzolen zijn voor iedereen een eenvoudige manier om het magneetveldtekort in het lichaam op te heffen en zijn dagelijks te gebruiken. Vaak is enkele uren per dag al voldoende.

Let op: Knip de inlegzolen met behulp van het knipvoorbeeld op de juiste maat. De inlegzool mag nooit te lang of te breed zijn, omdat die dan kan scheuren. Neem ’s avonds de zool uit uw schoen. 


Waarom heb ik meer dorst en moet ik vaker plassen?
Door gebruik van de Magnetic Plus magneten komen er afvalstoffen vrij die via de urine het lichaam verlaten. Drink minimaal een liter water per dag om de afvalstoffen snel af te voeren.


Hoe weet ik op welke plaats ik de Magnetic Plus magneet moet dragen?
Dat is gemakkelijk: plaats de magneet op de meest pijnlijke plek. Bij zeer hevige pijnklachten kunt u nog enkele kleine magneetpleistertjes op pijnpunten of anatomische punten in de omgeving bevestigen. Om een voorbeeld te geven: bij hoofdpijn plaatst u een magneetje op de pijnlijkste plek, bij migraine ook een achter in de nek. Bij gewrichtsklachten aan de binnen- of buitenkant van het gewricht plaatsen. Plaats de magneet nooit op open wonden of verse littekens!

Bij specifieke vragen kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Kan ik de Magnetic Plus-magneet elke dag dragen?
Dat kan wel, maar toch adviseren wij om de magneet vijf dagen te dragen en dan een dag niet. De magneet wordt namelijk bevestigd met hechtstrips en die kunnen na langdurig gebruik op dezelfde plek huidirritaties veroorzaken.
De Magnetic Plus-inlegzolen kunt u dagelijks of om de dag dragen. Vaak zijn enkele uren per dag al voldoende.

Hoe snel heb ik resultaat met de Magnetic Plus-magneet?
Dat is per persoon verschillend en hangt ook af van de soort en hevigheid van de klacht. Sommige mensen hebben er meteen baat bij, anderen binnen enkele uren, dagen of weken. Als u na drie weken gebruik geen enkele verbetering merkt, raden wij u aan de behandeling te stoppen. Wij geven u een unieke tevredenheidsgarantie.

Hoe lang moet ik de Magnetic Plus-magneet dragen?
Aanbevolen wordt om de magneet net zolang te dragen als u ongemak heeft. Als uw klachten verdwenen zijn, draag de magneet nog twee dagen langer en stop daarna de behandeling. Maak de magneet goed schoon en berg deze droog op.

Kunnen er bijwerkingen optreden?
Normaal gesproken niet. Soms ontstaat er een licht gevoel in het hoofd, door de vrijgemaakte afvalstoffen. Drink extra water om die afvalstoffen snel uit het lichaam te verwijderen. Begin eventueel met de magneet korte tijd te dragen (bijv. 1 uur per dag) en voer de duur geleidelijk op. 

Hoe maak ik de Magnetic Plus-magneten en -inlegzooltjes schoon?
De Magnetic Plus-magneten kunt u schoonmaken met een doekje dat u vochtig maakt in lauw water, eventueel met wat milde zeep. U kunt de magneet ook desinfecteren met alcohol. Doe dit regelmatig om lichaamszouten te verwijderen, die huidirritatie kunnen veroorzaken. Afdrogen met een schoon doekje, maar nooit laten drogen in de droogtrommel, de magnetron of in direct zonlicht.

Kan ik de Magnetic Plus-magneten opnieuw gebruiken?
De Magnetic Plus-magneten verliezen hun kracht niet of nauwelijks en zijn steeds opnieuw te gebruiken. Alleen bij verhitting kan de magneet zijn kracht verliezen, gebruik daarom nooit heet water voor het schoonmaken. Bij dagelijks intensief gebruik kan een product op ten duur wel slijten en moet dan wellicht vervangen worden.

 

Copyright © 1999 - 2019 Personallabel / Comforz / Magnetic Plus / GezondFlevoland. Alle rechten voorbehouden.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Wij steunen Stichting Help Colombia door bij iedere bestelling, vanuit Magnetic Plus, 2 euro te doneren. Zo helpen we samen de wereld een klein beetje mooier te maken. Klik voor meer info.

© 2015 - 2024 Magneticplus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel